Overslaan en naar de inhoud gaan
Denderland

Reuzendag Denderland

REUZEN IN DENDERLAND Reuzen zijn een deel van de Vlaamse tradities. De reuzencultuur wordt al eeuwenlang doorgegeven van de ene generatie op de andere en is dan ook terecht erkend op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Samen met stad Ninove en VVV Ninove zet Erfgoedcel Denderland de reuzen uit de regio en de bijhorende tradities in de kijker op zondag 16 september 2018.

In de voormiddag verzamelen we in de Hospitaalkapel (dienst Toerisme) voor een lezing rond de reuzencultuur in Vlaanderen en worden de reuzen uit Denderland en hun verhalen voorgesteld aan het publiek. De aanwezige reuzenverenigingen ondertekenen ook het erfgoedzorgplan van Reuzen in Vlaanderen vzw en worden zo toegevoegd aan de lijst van erkende reuzen.

In de namiddag verbroederen de reuzen uit de Denderende steden Aalst en Ninove tijdens een reuzenstoet. Deze stoet zal met het nodige feestgedruis en al dansend door de verkeersvrije straten van het centrum van Ninove gaan, waar op dat moment ook autoloze zondag doorgaat.

De lezing en officiële ondertekening van het erfgoedzorgplan gaan door van 10 tot 12 uur in de Hospitaalkapel (Dienst Toerisme, Burchtstraat 44, 9400 Ninove). Aansluitend volgt een receptie.

Deze lezing is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Dit kan via www.erfgoedceldenderland.be.

De reuzenstoet gaat met toeters en bellen uit vanaf 14 uur in de centrumstraten van Ninove.

 

Organisatie en contact: Erfgoedcel Denderland

 

Reuzenland

 

Plaats
Hospitaalkapel - Dienst Toerisme, Burchtstraat 44, 9400 Ninove)