Overslaan en naar de inhoud gaan

Award Reusvriendelijke Vlaming

Een nieuw initiatief is de uitreiking van een jaarlijkse Award Reusvriendelijke Vlaming. Dit zal voor de eerste maal gebeuren op de federatiedag 2020. Elke provincie mag hiervoor één kandidaat voordragen. 
Er is dus eerst een provinciale voorselectie. In elke provincie kunnen alle reuzenbeheerders (individuele personen, reuzenverenigingen en -gilden, reuzengemeenten en -steden, …) tot uiterlijk 17 april 2020 een kandidaat aan het provinciaal bestuur voordragen. Komen als kandidaat in aanmerking: iedereen die reusvriendelijk is. En dat kan zijn: de oudste pijnder, de lieve dame die al decennia achter de schermen de kledij van de reuzen verzorgt, de man of vrouw die al jaren met enthousiasme de reuzencultuur in zijn of haar gemeente warm houdt, de man of vrouw die als toeschouwer geen reuzenstoet in Vlaanderen overslaat, de man of vrouw die kunstzinnig nieuwe reuzen vorm geeft, de man of vrouw die een verdoken reuzenarchief op zolder of in de kelder heeft steken, …
Voor elke kandidaat dient aan de voorzitter van de betrokken provincie (zie verder) een beknopt curriculum vitae van en een korte motivatie waarom de kandidaat voorgedragen wordt, bezorgd te worden. Elk provinciaal bestuur selecteert uit de binnengekomen voorstellen één kandidaat die provinciaal genomineerd wordt voor de award 2020.
Deze uiteindelijk vijf provinciale genomineerden zullen beoordeeld worden door een jury bestaande uit de vijf provinciale voorzitters en enkele externe deskundigen. De laureaat van de Award Reusvriendelijke Vlaming 2020 wordt bekend gemaakt op de federatiedag in Leuven op zaterdag 16 mei 2020 en ontvangt een uniek beeldje van de kunstenaar Tjerre Verhellen. De vier andere genomineerden ontvangen een verkleind exemplaar van het beeldje. 
De provinciale kandidaturen dienen bezorgd te worden aan de voorzitter van de betrokken provincie:

Stefaan Beyen, voorzitter Reuzen in Vlaanderen, provincie Vlaams-Brabant 
vlaamsbrabant@reuzeninvlaanderen.be

Koen Vantomme, voorzitter Reuzen in Vlaanderen, provincie West-Vlaanderen 
westvlaanderen@reuzeninvlaanderen.be

Kristof De Hauwere, voorzitter Reuzen in Vlaanderen, provincie Oost-Vlaanderen
oostvlaanderen@reuzeninvlaanderen.be

Michael Discart, voorzitter Reuzen in Vlaanderen, provincie Limburg 
 limburg@reuzeninvlaanderen.be

Luk Ceulemans, voorzitter Reuzen in Vlaanderen, provincie Antwerpen 
antwerpen@reuzeninvlaanderen.be
 

Printer Friendly, PDF & Email