Overslaan en naar de inhoud gaan

Een laatste schandaal voor Marilyn Monroe

Er zijn van die momenten dat mijn allesziend oog iets waarneemd op internet... zo ook onderstaand schandaal.Deze keer was het het monumentale beeld van Marilyn Monroe die ik hier twee jaar geleden voorstelde, voor het eerst te zien in Chicago en nu op een Chinees stort een roemloos einde kent.
Het reuzenbeeld heeft in die twee jaar een worldtour gemaakt en niet altijd gevrijwaard van vandalisme en heeft laatst een zestal maanden aan een business-centrum in Guigang gestaan. Om een nog onbekende reden was ze niet meer gewenst en werd op een stortplaats gedumpt...
Jammer... die had ik toch in mijn achtertuin gewild...

Dictionnaire des Géants du Nord de la France

Dictionnaire des Géants du Nord de la France 23 november 2009 door Gérard Torpier Zoals de molens en de belforten maken ook de stadsreuzen deel uit van het cultureel patrimonium van Noord Frankrijk. De oudste (zoals Les Gayant van Douai) dateren reeds uit de 16de eeuw, de jongste van enkele weken geleden... Sinds het begin van 1990 groeide de reuzenpopulatie in Noord-Frankrijk met minstens één per maand, teken dat de interesse om nieuwe reuzen te bouwen er nog steeds is en de vraag naar deze stadssymbolen navenent. Voor de eerste keer is er een inventaris opgemaakt geworden : Gérard Torpier, de voorzitter van de 'Ronde des Geants', komt op 560 aktieve reuzen. Deze lexicon, onder de vorm van identiteitsfiches, verteld het verhaal van 250 onder hen. Iedere reus wordt voorgesteld met zijn karakteristieke eigenschappen, zijn oorsprong, enkele legendes en een foto. Evenementen gelinkt aan deze regionale reuzentraditie en een komplete overzichtsinventaris, alsook een massa aan onuitgegeven dokumenten en informatie, vervolledigen dit boekwerk. Een waardevolle aanwinst in de boekenkast van de liefhebber van het gegeven. Het is uitgegeven bij Editions RaveAnceau en kost € 19. Nota van Terre de Géants : Gerard Torpier is jammergenoeg overleden enkele weken na de uitgave van zijn boek. We zullen hem in onze gedachten herdenken als een fervent voorganger in het wereldje van de stadsreuzen. Door zijn kennis en doordrevenheid was hij een van de deelnemers ter erkenning van de reuzen door de UNESCO, door de Géants et Dragons processionnels de France et de Belgique als immaterieel patrimonium van de Mensheid.

Abonneer op Nieuws uit Frankrijk