Overslaan en naar de inhoud gaan

Le Rondeau des Géants

Om de 13e verjaardag van hun eerste Gouyasse te vieren, zijn de Reuzen van Ath samengekomen om de 'Ronde van de Reuzen' te creëren.Elke reus wordt geassocieerd met een typisch bier gebrouwen door de Brasserie des Légendes.
Of het nu een al bestaand bier was, of een nieuw brouwsel, de bieren werden gelinkt aan de reus in functie van diens karakter.
- Gouyasse blonde 6% vol alc, blond
De 'Ducasse d'Ath' of de Processie van Ath is een populaire traditie die dateert uit de Middeleeuwen. Sinds de 15e eeuw vieren we de befaamde 7 reuzen van Ath, waaronder Goliath, de koning van het feest. Hij is een stoere krijger, met een zwaard aan zijn zijde en een knots in de hand. Hij is meer dan 4 meter hoog en weegt 126 kg.
- L’Aigle 5% vol alc, amber met een geprononceerde bitterheid, gebaseerd op het recept van Saison Voisin
- Samson 7% vol alc, amberkleurig
- Ambiorix 8% vol alc, bruin
Ambiorix is één van de reuzen die we tijdens de bekende processie “la Ducasse d'Ath' kunnen bewonderen. Deze boogschutter van 3m75 hoog weegt 129kg en wordt door slechts één persoon gedragen. Het bier wordt gelinkt aan het dorpje Irchonwelz, waar het gebrouwen wordt. De fanfare van dit dorpje zorgt voor de muzikale begeleiding van de reus Ambiorix tijdens de processie. Ambiorix was de koning van de Eburonen, een Gallische stam die leefde in een gebied tussen de Maas en de Rijn. Zijn naam betekent 'rijke koning'. Hij kwam in 54 voor Christus in opstand tegen de Romeinen.
- Mademoiselle Victoire 3% vol alc, fruitig, gebaseerd op het recept van de Ducassis
- Bayard 11% vol alc, sterk blond
- Madame Goliath 6% vol alc, blond
- Gouyasse triple 9% vol alc, tripel, gebaseerd op het recept van de Goliath Tripel
Info: Brasserie des Légendes Rue du castel, 19 Irchonwelz

Printer Friendly, PDF & Email
Bron
http://www.brasseriedeslegendes.be