Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws van Reuzen in Vlaanderen vzw

 • In memoriam Paul Boes
  In memoriam Paul Boes (1947 - 2020), voorzitter Turnhoutse Reuzenclub

  Paul Boes was sinds 1976 lid van de Kempische Reuzenclub en later van de opvolger, de Turnhoutse Reuzenclub. Van deze laatste was hij ook de enthousiaste, stuwende voorzitter.
  Een verantwoordelijkheid waarmee zich jarenlang met hart en ziel inzette voor het Turnhoutse reuzenerfgoed. 
  Al sinds het einde van de jaren 70 deed hij er alles aan om ervoor te zorgen dat de reuzen er op hun best uitzagen. Elk jaar opnieuw ging hij met evenveel enthousiasme op stap met de reuzenstoeten. 

  Paul Boes en Klein PeerkeDe vele stoeten, de ontelbare herstelwerken… Veel van zijn vrije tijd bracht Paul door met de reuzen.

 • Beste Wensen

 • Logo Maison des Geants - Ath
  Calendrier des géants 2021

  Beste reuzenbeheerder.
  Ondanks de onzekerheid met betrekking tot de volgend jaar nog geldende coronamaatregelen wil het Maison des Géants (Ath) toch een Calendrier des géants 2021 op de markt brengen.

  Op deze kalender 2021 worden de evenementen dus vermeld alsof er geen coronamaatregelen aan de orde zijn.
  Uiteraard zal de kalender vermelden dat mogelijke coronamaatregelen op het moment van het aangekondigde evenement mogelijks een afgelasting of een beperking van het betrokken evenement kan betekenen.

  Voor Vlaanderen worden de gegevens centraal verzameld door Frea Vancraeynest, stafmedewerker bij de vzw Histories. Gelieve dus alle nuttige info met betrekking tot een door jullie gepland reuzenevenement (datum, plaats van gebeuren, aanvangsuur, ...) zo vlug mogelijk door te mailen naar frea.vancraeynest@historiesvzw.be .