Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe reus voor Ferre Grignar

Wilrijkenaar Hugo Berckmoes heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om voor elke wijk in Wilrijk een reus te maken die een inwoner voorstelt. Reus Ferre Grignard, naar de overleden zanger die op het Valaar woonde, is klaar om deze maand gedoopt te worden. 

Ferre Grignard (1939-1982) was een plastisch kunstenaar en zanger-muzikant die befaamd werd met hits zoals "Ring, Ring, I've got to sing" en "What shall we do with a drunken sailor". Velen associëren Ferre met het hippe café De Muze maar staan er niet bij stil dat hij zijn hele jeugd doorbracht in de Wilrijkse wijk Valaar, waar er trouwens ook een plantsoen naar hem genoemd werd.

Met de steun van het District Wilrijk heeft het Technisch Comité van de Geitestoet, onder bezieling van Hugo Berckmoes, Ferre Grignard terug tot leven als reus.

(Foto: Het Nieuwsblad)

 

Gezocht: dragers voor reus van 100 kilogram

GILDE WIL EEUWENOUDE TRADITIE NIEUW LEVEN INBLAZEN

Mechelen - Vijf fiere Maneblussers hebben ReuzenMechelen opgericht, een pijndersgilde-in-
wording. Ze willen de Mechelse reuzen vaker naar buiten laten komen. Tijdens de Erfgoeddag
zoeken ze medestanders en ook dragers voor de reuzen.

Lierse reuzen verblijven in Duffel op Lierse grond

Na de gigantische verhuisoperatie van de Lierse reuzen, de fabeldieren en de historische praalwagens naar hun nieuwe verblijfplaats in de KMO-zone van Itterbeek in Duffel, werden ze hier van harte welkom geheten in aanwezigheid van de burgemeesters Frank Boogaerts (Lier) en Marc Van der Linden (Duffel), de Gezellen van ‘t Groot Volk en de Lierse Pijnders.

Abonneer op Provincie Antwerpen