Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezocht: dragers voor reus van 100 kilogram

GILDE WIL EEUWENOUDE TRADITIE NIEUW LEVEN INBLAZEN

Mechelen - Vijf fiere Maneblussers hebben ReuzenMechelen opgericht, een pijndersgilde-in-
wording. Ze willen de Mechelse reuzen vaker naar buiten laten komen. Tijdens de Erfgoeddag
zoeken ze medestanders en ook dragers voor de reuzen.

Lierse reuzen verblijven in Duffel op Lierse grond

Na de gigantische verhuisoperatie van de Lierse reuzen, de fabeldieren en de historische praalwagens naar hun nieuwe verblijfplaats in de KMO-zone van Itterbeek in Duffel, werden ze hier van harte welkom geheten in aanwezigheid van de burgemeesters Frank Boogaerts (Lier) en Marc Van der Linden (Duffel), de Gezellen van ‘t Groot Volk en de Lierse Pijnders.

Reuzen uit provincie Antwerpen vergaderen op Linkeroever

Op zaterdag 4 maart 2017 verzamelden de reuzengilden uit de provincie Antwerpen op Linkeroever voor de jaarlijkse provinciale vergadering. Algemeen voorzitter Johan Vencken lichte er de nieuwe initiatieven van Reuzen in Vlaanderen toe. Zo verschijnt begin april het gloednieuwe tijdschrift REUZEN voor het eerst. Het tijdschrift vervangt de reuzenkalender en zal artikels bevatten over oa. de geschiedenis van het reuzenerfgoed in Vlaanderen, nieuws over de werking van Reuzen in Vlaanderen en uiteraard veel nieuws over de reuzen in alle provincies.

Lierse reuzen hebben nieuw onderdak wo, 30/11/2016 - 02u55

De Lierse reuzen, fabeldieren en praalwagens verhuizen naar een magazijn in Duffel. In Lier was er geen geschikt onderdak te vinden.Reus Goliath, zijn echtgenote en hun hele gevolg verbleven jarenlang in het stadsmagazijn, waar ze eigenlijk stonden te verkommeren. Toen de stad in 2013 een bruikleenovereenkomst sloot met de reuzenvereniging Gezellen van ’t Groot Volk, engageerde ze zich om een permanente stockageruimte in de binnenstad te zoeken.

Archief
Provincie Antwerpen

Nieuwe reuzin in Turnhout is moslima

Nieuwe Turnhoutse reus heeft hoofddoek en getaande huidskleurIn Turnhout is vanmiddag een bijzonder nieuw lid van de reuzenfamilie voorgesteld. Lina is al de 46ste reus en de tweede moslima-reuzin van Vlaanderen (na Fatima in Borgerhout). En, ook al werd er wat gevreesd voor controverse, Lina lokte veel positieve reacties uit.

Abonneer op Provincie Antwerpen