Overslaan en naar de inhoud gaan

Tervuren 8 mei 2019

De Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur keurden op 8/5/2019 in Tervuren  de geactualiseerde statuten van RIV goed en zorgen voor publicatie in het staatsblad zodat de vereniging een soepele doorstart krijgt met meer verantwoordelijkheid voor de provinciale afdelingen.Meer daarover op deze site, na publicatie.

J Maebe secretaris RIV-Limburg

Limburgse reuzen nodigen uit voor de reuzenzoektocht op 21 juli 2019

Beste reuzenvriend

 De gemeente van Heusden-Zolder organiseert in samenwerking met de afdeling Limburg van Reuzen in Vlaanderen vzw een reuzenzoektocht op Domein Bovy.Het event vindt plaats op zondag 21 juli van 11 uur tot 16 uur.

 

Voor dit evenement nodigen we graag 10 reuzengilden uit om met hun reus of reuzen deel uit te maken van de zoektocht. De reuzen worden over een groot deel van het domein verspreid. De kindvriendelijke zoektocht zelf wordt door reuzengilden van Heusden-Zolder uitgewerkt, zodat kinderen meer leren over reuzen en hun geschiedenis.

 

Wil jouw reuzengilde graag meedoen? Bezorg dan je inschrijving voor 30 maart aan Toerisme Heusden-Zolder via toerisme@heusden-zolder.be.

Wij zouden het reuzeleuk vinden als we jouw reus of reuzen mogen verwelkomen!

Lenteontmoeting  van RIV/Limburg wo, 27/02/2019 - 17u51

Zaterdag  23 februari verzamelden 38 reuzenbeheerders voor de Lenteontmoeting  van RIV/Limburg. Het jaarverslag werd met applaus goedgekeurd . De achterstallige ICE-medailles werden uitgereikt en plannen voor 2019 werden gesmeed. Met dank aan Maasmechelen voor de Reusvriendelijke ontvangst.
Julien MAEBE
secretaris RIV/Limburg
 

Nieuws van Reuzen in Vlaanderen vzw
Provincie Limburg
Ook Kortessem is Reusvriendelijke gemeente za, 15/12/2018 - 14u34

Tijdens een feestelijke zitting in het gemeentehuis van Kortessem mocht Schepen Luc Dullaers namens de gemeente de oorkonde en het plakkaat van "Reusvriendelijke gemeente" in ontvangst nemen uit handen van onze algemeen voorzitter Johan Vencken, vergezeld van Michael Discart en Julien Maebe, respectievelijk voorzitter en secretaris van RIV-Limburg. De Confrérie van het Kortessemse Fruit en beheerder van Reus Cortus, de Heer van Kortessem was getuige van de overhandiging in groot ornaat. 
(Foto's Julien Maebe)
 

Nieuws van Reuzen in Vlaanderen vzw
Provincie Limburg
Register voor reuzendragers in de maak! Neem eens een reus op de schouders! ma, 12/11/2018 - 11u08

De voorbije weken kreeg Reuzen in Vlaanderen de melding vanuit Aarschot dat men daar nog dragers zocht voor hun nieuwe reus De Kasseistamper, die op 11 november 2018 werd voorgesteld. Nadat we het bericht deelden op onze website en sociale mediakanalen kregen we vanuit verschillende reuzengilden de melding dat ook zij op zoek waren naar versterking. Dit bracht ons idee om een soort van 'interim-bureau voor reuzendragers' op te starten weer op het voorplan. De media-aandacht die het idee nu krijgt in de nationale media zet ons er toe aan nu al van start te gaan met het verzamelen van de geïnteresseerden.

Nieuws van Reuzen in Vlaanderen vzw
Shop online en steun Reuzen in Vlaanderen vzw di, 09/10/2018 - 07u09

Reuzen in Vlaanderen is sinds kort een Trooper-vereniging. Trooper is een platform waar tal van populaire webshops hun krachten bundelen ten voordele van organisaties in Vlaanderen. Het principe is eenvoudig: je surft naar de Trooperpagina van jouw favoriete organisatie, je surft naar de webshop van je keuze en doet je aankoopt. De shop stort een percentage van jouw aankoopbedrag op de rekening van Reuzen in Vlaanderen.

Via Trooper kan je dus Reuzen in Vlaanderen steunen zonder daar extra geld voor uit te moeten geven. Je vindt de Trooperpagina van Reuzen in Vlaanderen via deze link: www.trooper.be/reuzeninvlaanderen

Nieuws van Reuzen in Vlaanderen vzw
Abonneer op Nieuws van Reuzen in Vlaanderen vzw